torstai 8. elokuuta 2019

Synnytitkö kuolleen lapsen? Niin minäkin. Jutellaan!Mitä jos ensin teet abortin syystä tai toisesta ja sitten synnytät kuolleen lapsen tai saat (toistuvia) keskenmenoja. Katuisitko aborttiasi jossain vaiheessa? Onko kukaan kertonut sinulle, että abortti, keskenmeno tai kuolleen lapsen synnyttäminen jättää sinulle kaipuun - haluat itsellesi elävän lapsen hinnalla millä hyvänsä. Ja entä jos lasta ei tule oli syy sitten mikä tahansa? Sekin on syy, että et löydä lapsellesi sopivaa isää... vuodet vierivät nopeasti ja kohta koittaa se aika, jolloin et sitten sitä lastasi enää voi saada ollenkaan.

Naisen elämä ja ura kietoutuu kaikki lasten saamisen ympärille. Sinulta kysytään kerta toisensa jälkeen hakiessasi hyviä töitä, että koska aiot "hankkia" ne lapset - onko sinulla edes kunnon parisuhdetta? Koska menet naimisiin? Mutta vuodet vain vierivät ja et pääse tekemään mitään uraa korkeasta koulutuksestasi ja kunnon kotitaustastasi huolimatta. Sitten alat lähestyä jo jotain noin 45 vuoden ikää ja alat havaita, että nyt alkaa jo ikäsyrjintä eikä sinulla ole vieläkään niitä lapsia... eikä taida olla kunnon isääkään lapsillesi, koska niitä lapsia ei ala kuulua... Onko miehesi sellainen, joka ei halua lapsia ainakaan sinun kanssasi - mikä mies?

Ja pian havaitset, että sinne se elämä meni kuin kankkulan kaivoon... alat odottaa, että pian pääset mitättömän pienelle vanhuuseläkkeellesi... olet tyytymätön kaikkeen vaikka et olisikaan katkera... Mietit missä oli vika, vaikka mitään varsinaista vikaa ei missään ollutkaan. Ehkä rauhoitut kun mietit, että ei tämmöiseen maailmaan olisi mitään omia lapsia kannattanutkaan saattaa, että ehkä heillä olisi ollut yhtä tyhjänpäiväinen elämä kuin sinulla itselläsi...

Raskaana oleminenkin on kokemus, joka kuuluu naisen elämään vaikka siitä ei syntyisikään elävää lasta...

07.06.2016  / IG

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti